• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

ÖKAMDER

Hoş geldiniz!

Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam135
Toplam Ziyaret483052
Takvim

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) Taslak Meslek Standardına ilişkin değerli görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. 15.11.2017 Tarihine Kadar ozm.2005@hotmail.com mail adresine bildirilmesi arz/ve rica olunur.

                             

                                                                                                                   ACELE VE GÜNLÜDÜR

Sayı     : 010                                                                  27.10.2017

Konu   : Taslak Meslek Standardına ilişkin

               görüş ve önerileriniz.

 
 İLGİLİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARA

 

           Bilindiği gibi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ve ilgili mevzuat gereği; meslek standartları, MYK tarafından  görevlendirilen kurum ve kuruluşlar veya oluşturulan çalışma gruplarınca hazırlanmaktadır.

 

           Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖKAMDER) olarak, 08.12.2015 tarihinde MYK ile imzaladığımız Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamında “Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) Meslek Standardı’ için bir taslak hazırlanmış bulunmaktadır. Söz konusu taslak MYK tarafından ilgili paydaşların görüşüne sunulmaya hazır olarak değerlendirilmiştir.

           Görevlendirilen kuruluş taslak meslek standardını ilgili tarafların (ilgili kamu kurumları, işçi, işveren ve meslek kuruluşları, eğitim sağlayıcılar, sınav ve belgelendirme kuruluşları vb.) görüşüne sunar. Alınan görüş ve öneriler deneğimizce değerlendirilir ve taslak standarda aktarılarak, nihai taslak görüş değerlendirme raporu ile birlikte MYK’ya sunulur.  Bu bağlamda Taslak Meslek Standardına ilişkin değerli görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Katkılarınız standardın kalite ve kabul edilebilirliğini artıracaktır.

           Uzun ve zahmetli çalışmanın yürütülmesinin tek amacı, Özel Kalem Müdürü/Üst Yönetim Asistanı’nın Meslek kapsamına alınmasıdır.

           Ekte görüşlerinize sunduğumuz taslak hakkındaki öneri ve/veya eleştirilerinizi yine ekteki görüş bildirme formu kullanılarak, en geç 15 Kasım 2017 tarihine kadar  posta ile veya digital formda e-posta olarak Derneğimizin aşağıdaki adresine bildirmeniz hususunu değerlendirmelerinize saygılarımla arz ederim.

Ünal KAYA

Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve

Dayanışma Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

 

Yazışma Adresi: G.M.K. Bulvarı Onur İşhanı No.12 Kat.2 D.26  Çankaya / ANKARA                                                                        Telefon: 05335104000 E-Posta: ozm.2005@hotmail.com Web: ozelkalem.org

Ekleri:

1. MYK’nun Süreç Hakkındaki Yazısı
2. Özel Kalem Müdürü/Üst Yönetim Asistanı (Seviye 5) Taslak Meslek Standardı

3.Özel Kalem Müdürü/Üst Yönetim Asistanı (Seviye 5)Meslek Standardı Görüş Bildirim  Formu  

G.M.K. Bulvarı Onur İşhanı No.12 Kat.2 D.26  Çankaya / ANKARA                                                                        

e-mail : ozm.2005@hotmail.com   Web. ozelkalem.org

Cep   :      (0533 510 40 00)-(05309651804)

Faks  :      (0312)  430 21 22               




T.C.

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU

Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

 

 Sayı  : 40515021-2.2 E.4675                                                 20/10/2017

Konu : MS Taslaklarının Görüşe Gönderilmesi

 

İLGİLİ MAKAMA

 

Malumları olduğu üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) 5544 sayılı MYK Kanunu çerçevesinde ulusal yeterlilik sistemini kurmak ve işletmek için ulusal meslek standartları ile ulusal yeterlilikleri belirlemekte, ulusal yeterliliklere ilişkin ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmektedir. MYK Kanunu ve ilgili mevzuat gereği; meslek standartları, MYK tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlar veya oluşturulan çalışma gruplarınca hazırlanmaktadır.

Bu çerçevede, Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖKAMDER)'in MYK’dan herhangi bir ücret ve başka bir hak talep etmeksizin meslek standardı hazırlamak üzere yaptığı başvuru değerlendirilmiş ve MYK ile ÖKAMDER arasında Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü 08.12.2015 tarihinde imzalanmıştır. İmzalanan protokol ile ulusal meslek standardı hazırlama süreci başlamıştır. MYK tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde yetkilendirilen kuruluşun hazırladığı taslak meslek standardının Ulusal Meslek Standardı (UMS) olarak tanınması üç adımda gerçekleştirilmektedir.

  • Görevlendirilen kuruluş taslak meslek standardını ilgili tarafların (ilgili kamu kurumları, işçi, işveren ve meslek kuruluşları, eğitim sağlayıcılar, sınav ve belgelendirme kuruluşları vb.) görüşüne sunar.
  • Alınan görüş ve öneriler kuruluş tarafından incelenir, değerlendirilir ve taslak standarda aktarılır. Nihai taslak görüş değerlendirme raporu ile birlikte MYK’ya sunulur.
  • Taslak standart üçlü yapıda oluşturulan ilgili MYK sektör komitesinde incelenerek değerlendirilir ve doğrulanır. İlgili MYK sektör komitesinde incelenip doğrulanan standart MYK Yönetim Kurulu onayı sonrası Resmi Gazetede yayımlanarak UMS niteliğini kazanır.

ÖKAMDER'in İşbirliği Protokolü kapsamında hazırlamış olduğu Özel Kalem

Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) Taslak Meslek Standardına ilişkin değerli görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Katkılarınız standardın kalite ve kabul edilebilirliğini artıracaktır. Bu bağlamda görüş ve önerilerinizin ÖKAMDER'e iletilmesi hususunda;

Gereğini bilgilerine arz/rica ederim.

 

e-imzalıdır
Metin KARAMAN Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

 

          Bu belge 5070 sayılı kanun hükümlerine uygun olarak elektronik imza ile imzalanmıştır.   
1420. Sokak No: 12
Balgat-Çankaya/ANKARA                                                                            Bilgi için: Süleyman ARIKBOĞA   Uzman
Tel: (0 312)428 72 08 Faks: (0 312)428 72 07
www.myk.gov.tr

myk@myk.gov.tr - meslekiyeterlilikkurumu@hs01.kep.tr                                                                     Telefon No: 0 (312) 428 7208 / 2404

Evrak doğrulama http://dogrulama.myk.gov.tr adresinden 6a29f4cf kodu ile yapılabilir.

Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formu

 

Meslek Standardı ve Seviyesi:

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı - Seviye 5

Son Görüş Verme Tarihi:

…/…/2017

Görüş Bildiren Kuruluş/Kişi/Unvanı:

 

E-posta:

 

Telefon:

 

Faks:

 

Bu form meslek standardı hazırlama sürecinde şeffaflığı ve katılımcılığı artırmak, aynı zamanda objektif ve ulusal platformda kabul gören meslek standartları oluşturabilmek amacıyla ilgili tarafların taslak meslek standardı üzerindeki görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi için kullanılmaktadır. Form çoğaltılarak sürece katkı sağlayacağına inanılan gerçek ve tüzel kişilere gönderilerek görüş alınabilir. Meslek standardı formatına yönelik bilgi myk.gov.tr adresinden edinilebilir.

Lütfen formu doldurduktan sonra Gazi Mustafa Kemal Bul.Onur İşhanı No.12 Kat.2 D.No.26 Çankaya/ANKARA adresine posta veyaozm.2005@hotmail.comadresine elektronik posta yoluylaen geç 15 Kasım 2017 tarihine kadar gönderiniz.Görüş ve katkılarınız için teşekkür ederiz.

No

Standart üzerindeki yer (bölüm, satır no, sayfa no)

Görüş ve Öneriler

Bu iki sütun ÖKAMDER tarafından doldurulacaktır.

Değerlendirme

Standart üzerinde yapılan düzeltme

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

..

 

 

 

 

..

 

 

 

 

 




Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formu

 

Meslek Standardı ve Seviyesi:

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı  - Seviye 5

Son Görüş Verme Tarihi: 

…/…/2017

Görüş Bildiren Kuruluş/Kişi/Unvanı:

 

E-posta:

 

Telefon:

 

Faks:

 

Bu form meslek standardı hazırlama sürecinde şeffaflığı ve katılımcılığı artırmak, aynı zamanda objektif ve ulusal platformda kabul gören meslek standartları oluşturabilmek amacıyla ilgili tarafların taslak meslek standardı üzerindeki görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi için kullanılmaktadır. Form çoğaltılarak sürece katkı sağlayacağına inanılan gerçek ve tüzel kişilere gönderilerek görüş alınabilir. Meslek standardı formatına yönelik bilgi myk.gov.tr adresinden edinilebilir.

Lütfen formu doldurduktan sonra Gazi Mustafa Kemal Bul.Onur İşhanı No.12 Kat.2 D.No.26 Çankaya/ANKARA adresine posta veya ozm.2005@hotmail.com adresine elektronik posta yoluyla en geç ………….. tarihine kadar gönderiniz. Görüş ve katkılarınız için teşekkür ederiz.

No

Standart üzerindeki yer (bölüm, satır no, sayfa no)

Görüş ve Öneriler

Bu iki sütun ÖKAMDER tarafından doldurulacaktır.

Değerlendirme

Standart üzerinde yapılan düzeltme

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

..

 

 

 

 

..

 

 

 

 

 

 

ULUSAL MESLEK STANDARDI

 

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ /

ÜST DÜZEY YÖNETİM ASİSTANI

 

SEVİYE5

 

 

REFERANS KODU / …

 

RESMİ GAZETE TARİHSAYI/ …

 

 

Meslek:

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ /                              ÜST DÜZEY YÖNETİM ASİSTANI

Seviye:

5[1]

 

Referans Kodu:

……………………………

Standardı Hazırlayan Kuruluş:

ÖZEL KALEM MÜDÜRLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (ÖKAMDER)

Standardı Doğrulayan SektörKomitesi:

MYK İş ve Yönetim Sektör Komitesi

 

MYK Yönetim Kurulu Onay Tarih/ Sayı:

………… Tarih ve ………. Sayılı Karar

Resmi Gazete Tarih/Sayı:

………………………

Revizyon No:

00

 

 

TERİMLER, SİMGELER VE KISALTMALAR

ACİL DURUM:İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olayları,

BİLGİ NOTU:Yönetime açıklama yapılması gereken herhangi bir evrakla ilgili, evraka iliştirilen kısa açıklamayı,

FİHRİST:Alfabetik sıralamalar için kullanılan, kenarında bütün harflerin yer aldığı not defteri

GİZLİ EVRAK: Kapsadığı konunun yetkisiz kişilerce görülmesi/açıklanması sakıncalı görülen evrakı,

ÖZEL VE SOSYAL ZİYARET:Yönetimingörev yaptığı kurumu temsil etmediği durumlarda gerçekleştirdiği ziyaretleri,

PROMPTER:Konuşmacının sunum veya konuşma sırasında okuduğu metni, kayan yazılara dönüştüren aygıtı,

PROTOKOL: Resmi ilişkilerde izlenecek yol, yöntem ve kuralları,

RESMİ GÖRÜŞME: Önceden planlanmış olarak kurumu temsilen başka bir kuruma ya da ülkeye yapılan ziyareti veya ulusal düzeyde dengi olan makamlara yapılan iş görüşmesi, toplantı, kongre, anlaşma imzaları, nezaket ve benzeri ziyaretleri,

RİSK:Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydanagelme ihtimalini,

SOSYAL MEDYA:Kişilerin internet tabanlı sosyal ağlar, internet siteleri ve uygulamalar üzerinden birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasına imkân veren ve geleneksel medyanın aksine çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımı olanağı sunan dijital bilgi/içerik platformunu,

TEHLİKE: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek, zarar veya hasar verme potansiyelini

TEMSİL:Birimin, kurumun veya bir topluluğun adına davranma işlemini,

ZİMMET: Kurum ve kuruluşlarda çalışanlara veya para işleri ile uğraşan görevliye imza karşılığı teslim edilen para veya eşyayı

ifade eder.

 

İÇİNDEKİLER

1.     GİRİŞ. 5

2.     MESLEK TANITIMI. 6

2.1.      Meslek Tanımı 6

2.2.      Mesleğin Uluslararası Sınıflandırma Sistemlerindeki Yeri 6

2.3.      Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat 6

2.4.      Çalışma Ortamı ve Koşulları 6

2.5.      Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler. 7

3.     MESLEK PROFİLİ. 8

3.1.      Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri 8

3.2.      Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman. 21

3.3.      Bilgi ve Beceriler. 21

3.4.      Tutum ve Davranışlar. 22

4.     ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRME.. 23

 

  1. 1.      GİRİŞ

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı(Seviye5)Ulusal Meslek Standardı 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan Kanun uyarınca çıkartılan 19/10/2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarının ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkında Yönetmelik ve 27/11/2007 tarihli ve 26713 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sektör Komitelerinin Kuruluş, Görev, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre MYK’nın görevlendirdiğiÖzel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖKAMDER)tarafından hazırlanmış, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarakdeğerlendirilmiş, MYKİş ve Yönetim Sektör Komitesitarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.

 

2.      MESLEK TANITIMI

2.1.Meslek Tanımı

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemleri ve kalite gereklilikleri çerçevesinde,bağlı olduğu üst düzey yönetimin kuruluş içi ve dışı iletişim faaliyetlerini düzenleyen; görüşme, toplantı ve törenlere katılım faaliyetlerini organize eden; konuk karşılama, ağırlama ve uğurlama işlemlerini yürüten; yönetim birimi bütçesinin hazırlanması ve takibi, ulaşım ve güvenlik hizmetlerinin koordine edilmesi ve yönetim birimi ile ilgili yazışmaların yapılması gibiidari işlemleriyürüten ve mesleki gelişim faaliyetleri gerçekleştirennitelikli kişidir.

2.2. Mesleğin Uluslararası Sınıflandırma Sistemlerindeki Yeri

ISCO 08: 3343 (İdari Sekreterler ve Yönetici Sekreterleri)

2.3. Sağlık, Güvenlik ve Çevre ile ilgili Düzenlemeler

2872 sayılı Çevre Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

Ayrıca; İSG ve çevre ile ilgili yürürlükte olan kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuata uyulması ve konu ile ilgili risk analizi yapılması esastır.

2.3. Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

4857 sayılı İş Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve yürürlükteki alt mevzuatı.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunuve yürürlükteki alt mevzuatı.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

Ayrıca; meslek ile ilgili yürürlükte olan kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve diğer mevzuata uyulması esastır.

 

2.4.Çalışma Ortamı ve Koşulları

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) özel veya kamuya ait kurum ve kuruluşların üst kademe yönetiminbulunduğu ortamlarda çalışır. Çalışma ortamının; havalandırmaısıtmasoğutma sistemlerini içeren, yeterli aydınlatma sistemine sahip, ergonomik ofis araç ve gereçleri ile donatılmış, gerekli iletişim imkânlarını sunan alt yapıya sahip (internet bağlantısı, telefon, faks ve benzeri) özellikte olması gerekir.

Genel çalışma şekli ekip çalışması biçiminde olup üst kademe yöneticileri,yönetim birimiçalışanları ve diğer birim yöneticileri ile sürekli iletişim halinde bulunur. Çalışma gün ve saatleri, görev yapılan yönetimegöre değişkenlik gösterebilmekte tatil günlerinde çalışma, vardiya usulü çalışma ve fazla çalışma söz konusu olabilmektedir. Mesleğin icrası esnasında, çalıştığı mekân stresli bir ortam nedeniyle iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almaya gerektiren meslek hastalığı riskleri bulunmaktadır. Risklerin tamamen ortadan kaldırılamadığı durumlarda işveren tarafından sağlanan uygun kişisel koruyucu donanımı kullanarak çalışır.

2.5.Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler

Mesleğe ilişkin diğerbir gereklilik bulunmamaktadır.

 

 

  1. 3.      MESLEK PROFİLİ

3.1. Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

A

İSG ve çevre koruma ile ilgili önlemleri uygulamak

 

A.1

Güvenli ve sağlıklı çalışma yöntemlerini uygulamak

 

A.1.1

İş süreçlerinin özelliğindenve/veya kuruluştan kaynaklanabilecek risk ve tehlike durumlarında ilgili kişi ya da birimlere bildirimde bulunur.

A.1.2

Araç, gereç ve ekipmanları talimatlara ve kuruluş prosedürlerine uygun olarak kullanır.

A.1.3

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal ve çalışma alanına ait kurallara uyar.

A.2

Acil durum planlarını uygulamak

 

A.2.1

Acil durumlarda çıkış veya kaçış planlarına uygun hareket eder.

A.2.2

Çalışma ortamında meydana gelen iş kazası, yaralanma gibi acil durumlarda temel ilk yardım önlemlerini uygular.

A.2.3

Acil durumlarda müdahale için acil durum ekibiyle iletişime geçer.

A.3

Çevre koruma standart ve yöntemlerini uygulamak

 

A.3.1

Çalışma ortamında ortaya çıkan çevresel atıkların ve dönüştürülebilir malzemelerin doğru yere iletilmesini sağlar.

A.3.2

Kaynakları (enerji, sarf malzemeleri ve benzeri) tasarruflu ve verimli bir şekilde kullanır.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

B

 

 

 

İş süreçlerinin mevzuata, kuruluş prosedürlerine ve kalite gerekliliklerine uygunluğunu sağlamak

B.1

İş süreçleriyle ilgili mevzuat ve prosedür değişikliklerini takip etmek

B.1.1

Sorumluluğundaki süreçlerin güncel mevzuata ve kuruluş prosedürlerine uygunluğunu kontrol eder.  

B.1.2

Mevzuat/prosedür değişimlerine göre sorumluluğundaki süreçleri güncelleyerek ilgili çalışanları bilgilendirir.

B.2

Kalite gerekliliklerini uygulamak

B.2.1

Yapılacak işlemin türüne göre kalite sağlama gerekliliklerini uygular.

B.2.2

Süreç, araç-gereç ve malzemelerin standartlara uygunluğunu denetler.

B.2.3

Sorumluluk alanlarında saptanan hataları kayıt altına alarak ortadan kaldırılmasını sağlar.

B.2.4

Kuruluşun hizmet kalite standartlarına uygun prosedürlerin oluşturulmasında ilgili birim/yöneticiye yardımcı olur.

B.3

Kişisel ve kurumsal bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak

B.3.1

Yönetimin görüştüğü kişi ve konuların başkalarıyla paylaşılmasını önler.

B.3.2

Gizliliğe uymayanlarla ilgili uyarı ve diğer tedbirleri uygular.

B.3.3

Dosya ve kayıtlarındijital ve fiziksel güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlar.

B.3.4

Gizlilik kapsamında olup süresi dolan dijital ve basılı belgeleri gizliliği koruyacak şekilde yok eder.

B.3.5

Gizli evrakların ve varsa mühürlerin usulüne uygun bir şekilde kullanılmasını ve muhafaza edilmesini sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

C

 

Yönetimin kuruluş içi ve dışı iletişim faaliyetlerini düzenlemek            (devamı var)

C.1

Yönetimin telefon görüşmelerinin yapılmasını sağlamak

C.1.1

Yönetime ait telefon fihristi/rehberi oluşturulmasını sağlar.

C.1.2

Gelen telefonlara nezaket kurallarına uygun bir şekilde cevap verilmesini ve arayan kişilerden gerekli bilgilerin alınmasını sağlar.

C.1.3

Telefonla görüşme taleplerinin listesini hazırlayarak yönetime sunar.

C.2

Yönetimin halkla iletişimini sağlamak

C.2.1

Gelen ziyaretçi/heyetlerin taleplerini değerlendirmek üzere not alarak yönetime arz eder.

C.2.2

Yönetime gelen ziyaretçi/heyetlerin yönetimle görüşmelerini sağlar.

C.2.3

Konuları itibariyle ziyaretçilerin taleplerini alarak ilgili birimlerle temasını sağlar.

C.3

Yönetimin medya ile iletişimini sağlamak                          

C.3.1

Yönetimin ileteceği mesaj ve duyuruların toplu kısa mesaj, e-posta, basın bildirisi, dijital medya gibi yollarla ilgili taraflara ulaştırılmasını sağlar.

C.3.2

Yönetimin sosyal medya ile ilgili iletişimini olumlu yönde etkileyecek önlemleri alır.

C.3.3

Görsel ve yazılı medyanın talepleri doğrultusunda randevularını sağlar.

C.3.4

Yönetim ve kurumla ilgili görsel, yazılı ve sosyal medyadaki haberleri takibini sağlar.

C.3.5

Yönetim ile ilgili medyada çıkan haberlerle ilgili yönetimin bilgilendirilmesini sağlar.

C.3.6

Basın toplantısı ve basın açıklamalarda fotoğraf ve video çekimi için gerekli hazırlıkları yapar.

C.3.7

Program akışını kontrol eder.

C.3.8

Toplantıların basın kuruluşlarına haber verilmesini sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

C

 

Yönetimin kuruluş içi ve dışı iletişim faaliyetlerini düzenlemek    

C.4

Yönetimin katılamayacağı etkinliklerde temsil edilmesini sağlamak

C.4.1

Yönetime gelen tebrik, düğün, tören, açılış, toplantı, seminer ve yemek davetlerini takip ederek yönetime arz eder.

C.4.2

Etkinliklerde, yönetici davete katılamayacak ise, mazeretini bildirir veya yetkili kıldığı kişinin katılmasını sağlar.

C.4.3

Yönetim adına tebrik veya başsağlığı mesajı gönderir.

C.4.4

Görev değişikliği veya yeni atamaları takip ederek yönetim adına kutlama mesajı ve çiçek gönderir.

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

D

Yönetimin görüşmeleriniorganize etmek                        (devamı var)

D.1

Resmi görüşmeleri organize etmek

D.1.1

Ziyaret edilecek makamın Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanıya da sekretaryasından uygun gün ve zaman için randevu alınmasını sağlar.

D.1.2

Ziyaretin üst yönetimlere yapılması halinde (karşı üst yönetim tarafından) randevu tarih ve saatinin üst yönetim tarafından belirlenmesini sağlar.

D.1.3

Eşdeğer (eşit düzeyde) yapılacak olan plansız ziyaretlerde alternatif tarih vererek karşılıklı randevu belirlenmesini sağlar.

D.1.4

Yönetimin ve ziyaretçilerin randevu saatine uymasını sağlar.

D.1.5

 Yönetimin üst yönetime tebrik, nezaket ve iş ve benzeri gibi ziyaretleri sağlar.

D.1.6

Yöneticinin görevden ayrılması durumunda üst yönetimlerden başlayarak veda ziyaretinde bulunmasını sağlar.

D.1.7

Ziyaretleri protokol kuralları içerisinde yürütür.

D.2

Özel ve sosyal görüşmeleri organize etmek

D.2.1

Yönetici ile karşılıklı görüşülerek randevu gün ve saati belirler.

D.2.2

Göreve getirilme durumunda yöneticiye yapılacak tebrik ziyaretini koordine eder.

D.2.3

Tebrik ziyaretinde süreye dikkat ederek, göreve başlamalarını takip eden ilk hafta içinde yapılmasına dikkat eder.

D.2.4

Ziyaret edilecek yönetime,  ziyaret öncesi yönetimin kartının iliştirildiği çiçek ve benzeri gönderir.

D.2.5

Kutlamalarda, yöneticinin uygun saati belirleyerek önceden kurum personeline kutlama gün ve saatini duyurur.

D.2.6

Hasta ziyaretinde yönetime bilgi verilerek, hastanın durumuna göre ziyaretini sağlar.

D.2.7

Başsağlığı dilenmesi gereken hallerde yönetim uygunsa gitmesini sağlar, uygun olunmadığı durumlarda yönetim adına başsağlığı mesajı gönderilmesini sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

E

Yönetimin toplantı ve törenlere katılım faaliyetlerini organize etmek  (devamı var)

E.1

Toplantıorganizasyonu yapmak

E.1.1

Toplantı yeri, zamanı ve katılımcılarını tespit ederektoplantı gündemini içeren yazıyı ilgililere gönderir.

E.1.2

Toplantı için ihtiyaç duyulan araç, gereç ve ekipmanların temin edilmesini sağlar.

E.1.3

Yönetimin varsa konuşma metni ve sunumunun hazırlanmasını ve yönetimden uygunluğunun teyit edilmesini sağlar

E.1.4

Toplantıya katılması bildirilen ilgili kişilere toplantının hatırlatılmasını sağlayarak katılımın eksiksiz olmasını temin eder.

E.1.5

Toplantı tutanaklarının tutulması, imzalatılması ve dağıtımını sağlar.

E.2

Seyahat organizasyonu yapmak

E.2.1

Yönetimin iş programına uygun bir şekilde seyahat planlaması yapar.

E.2.2

Ulaşım ve konaklama ile ilgili gerekli ayarlamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapar.

E.2.3

İhtiyaç durumunda yönetimin seyahat programı ile ilgili güvenlik birimlerine ve mülki idare amirlerine bilgi vererek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar.

E.2.4

Yönetimin seyahat dosyası ve çantasının hazır olmasını sağlar.

E.2.5

İhtiyaç durumunda yönetime eşlik edecek güvenlik personelinin planlamasını yapar.

E.3

Tören organizasyonu yapmak (devamı var)                    

E.3.1

Tören yerinin fiziki uygunluğunun yapılmasını ve tören için ihtiyaç duyulan araç, gereç ve ekipmanların hazırlanmasını sağlar.

E.3.2

Yapılacak törenin yeri, özelliği ve önemine göre uygulanacak protokolü belirler.

E.3.3

Yönetimin varsa konuşma metni ve sunumunun hazırlanmasını ve yönetimden uygunluğunun teyit edilmesini sağlar.

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

E

Yönetimin toplantı ve törenlere katılım faaliyetlerini organize etmek                       

E.4

Tören organizasyonu yapmak

E.4.1

Törene katılacak katılımcıların protokol listesini hazırlar.

E.4.2

Yönetimle beraber gitmesi gereken refakatçilerin katılımını sağlar.

E.4.3

Yönetimin ve katılımcıların protokol listesine göre oturma düzenini sağlar.

E.4.4

Konuşma sırasını protokol sıralamasına göre belirler.

E.4.5

Protokol imza törenlerinde protokol metninin taraflar arasındaki değişimini takdim edecek personeli belirler.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

F

Konukların karşılanması, ağırlanması ve uğurlanması işlemlerini yürütmek

F.1

Konukları karşılamak

F.1.1

Yönetime gelen misafirleri ağırlamak üzere, yönetim odasında bir konuk köşesi hazırlanmasını sağlar.

F.1.2

Resmi heyet ziyaretlerinde verilen randevu gün ve saatine göre önceden ağırlama programı hazırlar.

F.1.3

Karşılama programını organize eder.

F.1.4

Konuğun karşılanacağı yeri konuğun özelliğine göre tespit ederek yöneticiye tavsiyede bulunur.

F.1.5

Resmi ve özel tüm yemek davetlerinde, oturma düzeni onur konuğu ve üst unvan sırasına göre belirler.

F.1.6

Konuğu sıcak bir tebessümle nezaket kurallarına göre karşılar.

F.1.7

Davetlerde oturma düzeni hazırlanırken davetli sayısına ve salon büyüklüğüne dikkat eder.

F.1.8

Randevusuz gelen konukların karşılanmasını sağlayarak, konuyla ilgilenir, gerekiyorsa yönetime bilgi verir.

F.2

Konukları ağırlamak

F.2.1

Gelen konukların protokol kurallarına göre oturmasını sağlar.

F.2.2

Konuklara ikram edilecek yiyecek ve içeceklerin tedarik edilmesini sağlar.

F.2.3

Konuk isteklerine göre ikramların servis edilmesini sağlar.

F.3

Konukları uğurlamak

F.3.1

Konuğun uğurlanacağı yeri konuğun özelliğine göre tespit ederek yöneticiye tavsiyede bulunur.

F.3.2

Konuğun ayrılışında gerekirse konuğa eşlik ederek bürodan gitmesini sağlar.

F.3.3

Ziyaret sonrası gerekirse teşekkür yazısı gönderir.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Yönetim biriminin idari işlemlerini yürütmek        (devamı var)

G.1

Yönetim biriminin bütçesini hazırlamak

G.1.1

Yönetim biriminin yıllık bütçesindeki gelir ve gider kalemlerini tespit ederek kontrolünü yapar.

G.1.2

Gelecek yılın tahmini harcamalarının planlamasını yapar.

G.1.3

Bütçenin uygunluğunu kontrol eder.

G.2

Yönetim biriminin araç, gereç ve ekipmanlarının kontrolünü yapmak

G.2.1

Yönetim ve büronun kullandığı sarf malzemelerini araç ve gereçleri tespit eder temin etmek ve yedeklerinin bulundurulmasını sağlar.

G.2.2

Yönetim ve büro donanımlarının periyodik bakım ve onarımlarını sağlar.

G.2.3

Demirbaşları tespit ettirerek kayıt altına alınmasını sağlar.

G.2.4

Yönetim ve büroda kullanılmakta olan demirbaşların zimmet işleminin yapılmasını sağlar.

G.3

Yönetim birimi çalışanlarının özlük işlerinin takibini yapmak

G.3.1

Çalışanların fazla mesai, harcırah, göreve başlama ayrılma bilgilerini kontrol eder.

G.3.2

Çalışanların yıllık izin planlamasını yapar.

G.3.3

Çalışanların verimli çalışmasını sağlamak ve motivasyonlarını arttırmak için ödüllendirme sistemlerini kullanır.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Yönetim biriminin idari işlemlerini yürütmek        (devamı var)

G.4

Yönetim biriminin yıllık faaliyet raporunu hazırlamak

 

G.4.1

Yönetimin bir yıl içinde yaptığı işlerin dokümanını çıkartır.

G.4.2

Gerçekleşen ve gerçekleşmesini planlandığı işlerin raporunu yönetime sunar.

G.4.3

Birim faaliyetlerle ilgili yıllık faaliyet raporu hazırlar.

G.5

Yönetim birimi çalışanlarının çalışmalarını denetlemek

G.5.1

Birim çalışanlarının görev dağılımını (aylık nöbet listesi ve çalışma programı) yapar.

G.5.2

Verilen görevlerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol eder.

G.5.3

Çalışanların mesleki etik kurallar ile protokol kurallarına uygun bir şekilde davranması için gerekli yönlendirme ve uyarıları yapar.

G.6

Yönetimin ulaşım hizmetlerini koordine etmek

G.6.1

Yönetimin ulaşım hizmetlerinde kullanılan araçların ve yedeklerinin sürekli kullanıma hazır ve temiz tutulmasını sağlar.

G.6.2

Tecrübeli sürücüleri temin eder, gerektiğinde yedek sürücüleri hazır bulundurur.

G.7

Yönetim ile ilgili güvenlik hizmetlerini koordine etmek

G.7.1

Her sabah yönetim odasını güvenlik açısından kontrol edilmesini sağlar.

G.7.2

Yönetime ait korumaların güvenlikle ilgili yönlendirilmelerini sağlar.

G.7.3

Bina güvenlik biriminin kontrol edilmesini sağlar.

 

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Yönetim biriminin idari işlemlerini yürütmek

G.8

Yönetim birimi ile ilgili yazışmaların yapılmasını sağlamak

G.8.1

Yönetime sunulacak evrak ve eklerinin yazışma kuralları, resmi ve özel yazılarda bulunması zorunlu unsurlar ve benzeri yönden kontrolünü yaparak imzaya hazır olup olmadığını denetler.

G.8.2

Acil imzalanması gereken evrakları kontrol ederek önemine göre ivedilikle yönetime sunar.

G.8.3

İhtiyaç durumunda evraka ilişkin bilgi notunun hazırlanmasını sağlar.

G.8.4

İmzaların eksiksiz olmasını sağlar.

G.8.5

İmzalanan evrakın dağıtım planlamasını yaparak güvenli bir şekilde dosyalanması ve arşivlenmesini sağlar.

G.9

Yönetimin verdiği süreli işleri takip etmek

G.9.1

Görüşmeleri, talepleri, mesajları, direktifleri not alarak gün sonunda kontrol ederek yönetimin talimatları doğrultusunda gereğini yapar.

G.9.2

Gizlilik dereceli olan işleri gizlilik içerisinde takip eder.

G.9.3

Yönetimin verdiği işleri günlük olarak zaman ölçütünde yerine getirir.

G.9.4

Yönetimin verdiği işin takibini yaparak sonuçlandırır.

G.9.5

Takip ettiği işin aşamalarını ve sonucunu yönetime arz eder.

G.9.6

İlgili birimlere ulaştırılan notların takibini yaparak geri dönüşünü ve yönetime arzını sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Büro hizmetlerini koordine etmek

(devamı var)

 

G.10

Yönetimin kişisel gereksinimleri konusunda tedbir almak

G.10.1

Yönetimin sağlıksorunları ve tedavisi ile ilgili hususları  (kullandığı ilaçlar, dinlenme zamanları gibi) takip eder.

G.10.2

Yönetiminsağlık hizmetleri ile ilgili randevularının alınarak takibinin yapılmasını sağlar.

G.10.3

Yönetiminyetki verdiği kişiselödemelerini takip eder.

G.11

Yönetim ile günün analiz ve değerlendirmesini yapmak

G.11.1

Gün içinde yönetime gelen taleplerin ulaşıp ulaşmadığını kontrol eder.

G.11.2

İletilemeyen not ve telefon görüşmelerini arz eder.

G.11.3

Yönetim adına yapılan görüşmeler ile alınan talepleri, sonuçlarını yönetime arz eder.

G.11.4

Bir sonraki günün plan ve programını yöneticiile birlikte yapar.

G.11.5

Bir sonraki günün randevularını yönetim ile beraber belirler.

G.11.6

Önceden belirlenen veya gün içerisinde gelen toplantı notu varsa, teyit edip bilgi verir.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

 

H

Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek

H.1

Bireysel mesleki ve kişisel gelişimi konusunda çalışmalar yapmak

H.1.1

Geliştirilmesi gereken yönlerini, mesleki ve kişisel gelişim ihtiyaçlarını belirler.

 

H.1.2

Mesleği ile ilgili etkinlikleri (toplantı, seminer,  konferans,  kongre, eğitim ve benzeri) sürekli takip eder ve katılım için talepte bulunur.

 

H.1.3

Kuruluşunca uygun görülen mesleki/kişisel gelişim etkinliklerine aktif olarak katılır.

 

H.1.4

Etkinlik sonunda etkinlikle ilgili rapor hazırlar.

 

H.1.5

Katıldığı eğitimlerde edindiği bilgi ve becerilerini mesleğini icra ederken kullanır.

 

H.2

Mesleği ile ilgili yayınları, teknolojik gelişmeleri takip etmek

H.2.1

Mesleği ile ilgili periyodik-güncel yayın ve gelişmeleri izleyerek iş süreçlerinde uygular.

 

H.2.2

Mesleki ve kişisel gelişimi için bireysel öğrenme faaliyetlerini gerçekleştirir

 

H.3

Uzmanlığı ile ilgili diğer çalışanlara bilgi aktarmak

H.3.1

Katıldığı etkinliklerde edindiği bilgi ve becerilerini çalışma arkadaşlarıyla paylaşır.

 

H.3.2

Bilgi ve deneyimlerini birlikte çalıştığı kişilere aktarır.

 

 

1.1.       Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman

  1. Bilgisayar ve donanımları (yazıcı, tarayıcı ve benzeri)
  2. İletişim araçları (telefon, tele-konferans sistemleri, faksve benzeri)
  3. Ecza dolabı
  4. Kaynak ve uygulama dokümanları (genel formlar,  prosedürler, iş talimatları ve benzeri)
  5. Kırtasiye malzemeleri
  6. Ofis araçları (fotokopi makinesi, projeksiyon cihazı, evrak imha cihazı, hesap makinesi, kilit sistemi içeren evrak dolabı ve benzeri)
  7. Optik/dijital kaydetme ve görüntüleme cihazları (fotoğraf makinesi, video kamera ve benzeri)

 

1.2.       Bilgi ve Beceriler

  1. Analitik düşünme becerisi
  2. Arşivleme bilgi ve becerisi
  3. Bilgisayar ve bilgi teknolojisi araçlarını kullanma bilgi ve becerisi
  4. Bürokrasi bilgisi
  5. Çatışma yönetimi bilgi ve becerisi
  6. Çevre koruma önlemleri bilgisi
  7. Diplomasi bilgisi
  8. Ekip içinde çalışma ve ekibi yönetme becerisi
  9. Etkin iletişim (kişisel, kişilerarası, örgütsel iletişim) teknikleri bilgi ve uygulama becerisi
  10. İlk yardım bilgisi
  11. İnisiyatif kullanma ve hızlı karar verme becerisi
  12. İnsan psikoloji bilgisi
  13. İş sağlığı ve güvenliği bilgisi
  14. Kalite bilgisi
  15. Kayıt ve raporlama bilgi ve becerisi
  16. Kaynakları planlama ve kullanma becerisi
  17. Mesleğe ilişkin yasal düzenlemeler bilgisi
  18. Planlama, koordinasyon ve organizasyon becerisi
  19. Problem çözme becerisi
  20. Protokol ve görgü kuralları bilgisi
  21. Standart Türkçe yazım ve kullanım bilgi ve becerisi
  22. Stresle başetme becerisi
  23. Telefonla iletişim becerisi
  24. Temel bütçeleme bilgisi
    1. Temel çalışma mevzuatı bilgisi
    2. Temel halkla ilişkiler bilgisi
    3. Türkçe diksiyon bilgisi
    4. Zaman yönetimi becerisi

 

1.3.       Tutum ve Davranışlar

  1. Bilgi, tecrübe ve yetkisi dâhilinde karar vermek
  2. Çalışma zamanını etkili ve verimli kullanmak
  3. Çalışmalarında planlı, organize ve disiplinli olmak
  4. Çevre korumaya karşı duyarlı olmak
  5. Çevre, kalite ve İSG kurallarını benimsemek
  6. Değişime açık olmak ve değişen koşullara uyum sağlamak
  7. Deneyimlerini çalışma arkadaşlarına aktarmak
  8. Ekip içinde uyumlu çalışmak
  9. Genel iş etiği kurallarına uygun hareket etmek
  10. İşyerine ait araç, gereç ve ekipmanın kullanımına özen göstermek
  11. Kurum kültürünü benimsemek ve yaygınlaştırılmasını sağlamak
  12. Süreç kalitesine özen göstermek
  13. Süreçleri iyileştirici ve geliştirici önerilerde bulunmak
  14. Temizlik, düzen ve işyeri tertibine özen göstermek
  15. Uygun (sözlü ve sözlü olmayan) iletişim becerileri sergilemek

 

  1. 4.            ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRME

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5)meslek standardını esas alan ulusal yeterliliklere göre belgelendirme amacıyla yapılacak ölçme ve değerlendirme, gerekli şartların sağlandığı ölçme ve değerlendirme merkezlerinde yazılı ve/veya sözlü teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Ölçme ve değerlendirme yöntemi ile uygulama esasları bu meslek standardına göre hazırlanacak ulusal yeterliliklerde detaylandırılır. Ölçme ve değerlendirme ile belgelendirmeye ilişkin işlemler 15/10/2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav, Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür.

 

Not: Bu kısım Resmi Gazete’de yayımlanmayacaktır. Sadece MYK web sitesinde yer alacaktır.

Ek:Meslek Standardı Hazırlama Sürecinde Görev Alanlar

1. Meslek Standardı Hazırlayan Kuruluşun Meslek Standardı Ekibi:

Ünal KAYA                            Diyanet İşleri Başkanlığı, Daire Başkanı

Halil İbrahim OKTAY Başbakanlık,Müşavir

Mustafa BAYRAK                  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Uzman

Mehmet Fikri ERTÜRK          Enerji Bakanlığı, Eti Maden İşletmeleri, Müşavir

Meryem CANSU                    Ankara Üniversitesi, Özel Kalem Müdürü

İsmail KALYONCU               TBMM Plan Bütçe, Müşavir

Ahmet KURTOĞLU               Emekli Genel Müdür

Zeynel Abidin YEŞİLAY         Başbakan Özel Kalem Müdürü

Mustafa AYDINALP              E. Özel Kalem Müdürü

Fatma MERT                          T.C. Cumhurbaşkanlığı

Dr. İrfan MISIRLI                   Meslek Standardı Hazırlama Ekibi Teknik Koordinatörü                                                          SİSMA Danışmanlık Ltd.

2. Teknik Çalışma Grubu Üyeleri:

Ünal KAYA                            Diyanet İşleri Başkanlığı, Daire Başkanı /Özel Kalem Müdürü

Halil İbrahim OKTAY Başbakanlık, Müşavir/ Özel Kalem Müdürü

Mustafa BAYRAK                  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Uzman/ Özel Kalem Müdürü

Mehmet Fikri ERTÜRK          Enerji Bakanlığı, Eti Maden İşletmeleri, Müşavir

Meryem CANSU                    Ankara Üniversitesi, Özel Kalem Müdürü

İsmail KALYONCU               TBMM Plan Bütçe, Müşavir/ Özel Kalem Müdürü

Ahmet KURTOĞLU               Emekli Genel Müdür / Özel Kalem Müdürü

Zeynel Abidin YEŞİLAY         Başbakan E. Özel Kalem Müdürü

Mustafa AYDINALP              E. Özel Kalem Müdürü

Fatma MERT   T.C. Cumhurbaşkanlığı /Özel Kalem Müdürü

Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Yrd. Doç. Dr. Nuran ÖZTÜRK BAŞPINAR, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu

Prof. Dr. Ali HALICI, Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi

Öğr. Gör. Cumhur ERDÖNMEZ,       Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör. Hülya GÜRSOY,    Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör. Umut ÜZMEZ,        Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu

Mehmet ALTINKAYNAK,    TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkan Yardımcısı

Dr. İrfan MISIRLI,                  SİSMADanışmanlık /Moderatör

 

3. Görüş İstenen Kişi, Kurum, Kuruluşlar

 

  1. Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu
  2. Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  3. Bakanlık özel kalem müdürlükleri
  4. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü
  5. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  6. Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlükleri
  7. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Özel Kalem Müdürlüğü
  8. Deulcom Türkiye
  9. Devlet Personel Başkanlığı
  10. Dış İşleri Bakanlığı
  11. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu
  12. Global Kariyer Eğitim Merkezi
  13. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu
  14. Halkbank
  15. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu
  16. Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksekokulu
  17. Koç Holding İdare Merkezi
  18. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı
  19. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  20. Memur Sendikaları Konfederasyonu
  21. Mimar Sinan Üniversitesi
  22. Müstakil Sanayici ve İş Adamlar Derneği
  23. Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu
  24. Sabancı Holding İdare Merkezi
  25. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi
  26. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  27. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü
  28. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
  29. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
  30. TBMM Özel Kalem Müdürlüğü
  31. TED Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  32. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği
  33. Türkerler İnşaat, Turizm, Madencilik Tic. ve San. A.Ş.
  34. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu
  35. Türkiye İstatistik Kurumu
  36. Türkiye İş Kurumu, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığı
  37. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu
  38. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu
  39. Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu
  40. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
  41. Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü
  42. Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
  43. Vakıfbank
  44. Valilik Özel Kalem Müdürlükleri
  45. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
  46. Ziraat Bankası
  47. Zorlu Holding
  48. Ayşegül BEKAR, DAS Otomotiv ve Jeneratör Tic. A.Ş.
  49. Figen ÇETİNKAYA, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. ve Tic.A.Ş.
  50. Gülderen KUTULARCIOĞLU, Eğitmen ve Koç
  51. Melis MADAKBAŞI, Avrupa Yönetici Asistanlar Birliği Türkiye Kurucusu
  52. Özlem KILIÇ, Avrupa Yönetici Asistanlar Birliği Türkiye Kurucusu
  53. Menekşe AHBAB, Hewlett-Packard Türkiye
  54. Nükhet KALMUK, SÜTAŞ A.Ş.
  55. Fatoş ÇİNÇİNOĞLU, Vodafone
  56. Defne OLGAÇ ÇİÇEK, Ericsson
  57. Ceyhan ONSUN, Bankalararası Kart Merkezi
  58. Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi
  59. Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

 

4. MYK Sektör Komitesi Üyeleri ve Uzmanlar

Ersin ARTANTAŞ,                 Başkan (Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu)

A. Saygın BABAN,                 Başkan Vekili (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)

Ayşegül GÜRLEYEN,             Üye (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı)

Hasan GENCER,                    Üye (Milli Eğitim Bakanlığı)

Şükran ÇAVUŞ,                     Üye (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı)

Aslı AYDOĞAN YILMAZ,    Üye (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu)

Aytuğ BALAMAN,                 Üye (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

Ekin Sarı AKALIN,                Üye (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

Elif YILDIRIM,                       Üye ( Hak-İş Konfederasyonu)

Süleyman ARIKBOĞA,          Üye (Mesleki Yeterlilik Kurumu)

 

5. MYK Yönetim Kurulu Üyeleri

Adem CEYLAN                                         Başkan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Temsilcisi)

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS                           Üye (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Temsilcisi)

Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU   Üye (Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi)

Bendevi PALANDÖKEN                   Üye (Meslek Kuruluşları Temsilcisi)

Dr. Osman YILDIZ                                    Üye (İşçi Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi)

Celal KOLOĞLU                                       Üye (İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi)

 



[1]Mesleğin yeterlilik seviyesi, sekizli (8) seviye matrisinde seviye (6) olarak belirlenmiştir.


ULUSAL MESLEK STANDARDI

 

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ /

ÜST DÜZEY YÖNETİM ASİSTANI

 

SEVİYE 5 

 

 

REFERANS KODU / …

 

RESMİ GAZETE TARİHSAYI/ …

 

 

TERİMLER, SİMGELER VE KISALTMALAR

ACİL DURUM: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olayları,

BİLGİ NOTU: Yönetime açıklama yapılması gereken herhangi bir evrakla ilgili, evraka iliştirilen kısa açıklamayı,

FİHRİST: Alfabetik sıralamalar için kullanılan, kenarında bütün harflerin yer aldığı not defteri

GİZLİ EVRAK: Kapsadığı konunun yetkisiz kişilerce görülmesi/açıklanması sakıncalı görülen evrakı,

ÖZEL VE SOSYAL ZİYARET: Yönetimin görev yaptığı kurumu temsil etmediği durumlarda gerçekleştirdiği ziyaretleri,

PROMPTER: Konuşmacının sunum veya konuşma sırasında okuduğu metni, kayan yazılara dönüştüren aygıtı,

PROTOKOL: Resmi ilişkilerde izlenecek yol, yöntem ve kuralları,

RESMİ GÖRÜŞME: Önceden planlanmış olarak kurumu temsilen başka bir kuruma ya da ülkeye yapılan ziyareti veya ulusal düzeyde dengi olan makamlara yapılan iş görüşmesi, toplantı, kongre, anlaşma imzaları, nezaket ve benzeri ziyaretleri,

RİSK: Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimalini,

SOSYAL MEDYA: Kişilerin internet tabanlı sosyal ağlar, internet siteleri ve uygulamalar üzerinden birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasına imkân veren ve geleneksel medyanın aksine çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımı olanağı sunan dijital bilgi/içerik platformunu,

TEHLİKE: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek, zarar veya hasar verme potansiyelini

TEMSİL: Birimin, kurumun veya bir topluluğun adına davranma işlemini,

ZİMMET: Kurum ve kuruluşlarda çalışanlara veya para işleri ile uğraşan görevliye imza karşılığı teslim edilen para veya eşyayı

ifade eder.

İÇİNDEKİLER

1.     GİRİŞ. 5

2.     MESLEK TANITIMI. 6

2.1.      Meslek Tanımı 6

2.2.      Mesleğin Uluslararası Sınıflandırma Sistemlerindeki Yeri 6

2.3.      Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat 6

2.4.      Çalışma Ortamı ve Koşulları 6

2.5.      Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler. 7

3.     MESLEK PROFİLİ. 8

3.1.      Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri 8

3.2.      Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman. 21

3.3.      Bilgi ve Beceriler. 21

3.4.      Tutum ve Davranışlar. 22

4.     ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRME.. 23

 

  1. 1.      GİRİŞ

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) Ulusal Meslek Standardı 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan Kanun uyarınca çıkartılan 19/10/2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarının ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkında Yönetmelik ve 27/11/2007 tarihli ve 26713 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sektör Komitelerinin Kuruluş, Görev, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre MYK’nın görevlendirdiği Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖKAMDER) tarafından hazırlanmış, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş, MYK İş ve Yönetim Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.



  1. 2.      MESLEK TANITIMI

2.1. Meslek Tanımı

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemleri ve kalite gereklilikleri çerçevesinde, bağlı olduğu üst düzey yönetimin kuruluş içi ve dışı iletişim faaliyetlerini düzenleyen; görüşme, toplantı ve törenlere katılım faaliyetlerini organize eden; konuk karşılama, ağırlama ve uğurlama işlemlerini yürüten; yönetim birimi bütçesinin hazırlanması ve takibi, ulaşım ve güvenlik hizmetlerinin koordine edilmesi ve yönetim birimi ile ilgili yazışmaların yapılması gibi idari işlemleri yürüten ve mesleki gelişim faaliyetleri gerçekleştiren nitelikli kişidir.

2.2. Mesleğin Uluslararası Sınıflandırma Sistemlerindeki Yeri

ISCO 08: 3343 (İdari Sekreterler ve Yönetici Sekreterleri)

2.3.  Sağlık, Güvenlik ve Çevre ile ilgili Düzenlemeler

2872 sayılı Çevre Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

Ayrıca; İSG ve çevre ile ilgili yürürlükte olan kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuata uyulması ve konu ile ilgili risk analizi yapılması esastır.

2.3. Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

4857 sayılı İş Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve yürürlükteki alt mevzuatı.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ve yürürlükteki alt mevzuatı.

Ayrıca; meslek ile ilgili yürürlükte olan kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve diğer mevzuata uyulması esastır.

 

2.4. Çalışma Ortamı ve Koşulları

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) özel veya kamuya ait kurum ve kuruluşların üst kademe yönetimin bulunduğu ortamlarda çalışır. Çalışma ortamının; havalandırma ısıtma soğutma sistemlerini içeren, yeterli aydınlatma sistemine sahip, ergonomik ofis araç ve gereçleri ile donatılmış, gerekli iletişim imkânlarını sunan alt yapıya sahip (internet bağlantısı, telefon, faks ve benzeri) özellikte olması gerekir.

Genel çalışma şekli ekip çalışması biçiminde olup üst kademe yöneticileri, yönetim birimi çalışanları ve diğer birim yöneticileri ile sürekli iletişim halinde bulunur. Çalışma gün ve saatleri, görev yapılan yönetime göre değişkenlik gösterebilmekte tatil günlerinde çalışma, vardiya usulü çalışma ve fazla çalışma söz konusu olabilmektedir. Mesleğin icrası esnasında, çalıştığı mekân stresli bir ortam nedeniyle iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almaya gerektiren meslek hastalığı riskleri bulunmaktadır. Risklerin tamamen ortadan kaldırılamadığı durumlarda işveren tarafından sağlanan uygun kişisel koruyucu donanımı kullanarak çalışır.

2.5. Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler 

Mesleğe ilişkin diğer bir gereklilik bulunmamaktadır.

 

  1. 3.      MESLEK PROFİLİ

3.1. Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

A

İSG ve çevre koruma ile ilgili önlemleri uygulamak

 

A.1

Güvenli ve sağlıklı çalışma yöntemlerini uygulamak

 

A.1.1

İş süreçlerinin özelliğinden ve/veya kuruluştan kaynaklanabilecek risk ve tehlike durumlarında ilgili kişi ya da birimlere bildirimde bulunur.

A.1.2

Araç, gereç ve ekipmanları talimatlara ve kuruluş prosedürlerine uygun olarak kullanır.

A.1.3

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal ve çalışma alanına ait kurallara uyar.

A.2

Acil durum planlarını uygulamak

 

A.2.1

Acil durumlarda çıkış veya kaçış planlarına uygun hareket eder.

A.2.2

Çalışma ortamında meydana gelen iş kazası, yaralanma gibi acil durumlarda temel ilk yardım önlemlerini uygular.

A.2.3

Acil durumlarda müdahale için acil durum ekibiyle iletişime geçer.

A.3

Çevre koruma standart ve yöntemlerini uygulamak

 

A.3.1

Çalışma ortamında ortaya çıkan çevresel atıkların ve dönüştürülebilir malzemelerin doğru yere iletilmesini sağlar.

A.3.2

Kaynakları (enerji, sarf malzemeleri ve benzeri) tasarruflu ve verimli bir şekilde kullanır.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

B

 

 

 

İş süreçlerinin mevzuata, kuruluş prosedürlerine ve kalite gerekliliklerine uygunluğunu sağlamak

B.1

İş süreçleriyle ilgili mevzuat ve prosedür değişikliklerini takip etmek

B.1.1

Sorumluluğundaki süreçlerin güncel mevzuata ve kuruluş prosedürlerine uygunluğunu kontrol eder.  

B.1.2

Mevzuat/prosedür değişimlerine göre sorumluluğundaki süreçleri güncelleyerek ilgili çalışanları bilgilendirir.

B.2

Kalite gerekliliklerini uygulamak

B.2.1

Yapılacak işlemin türüne göre kalite sağlama gerekliliklerini uygular.

B.2.2

Süreç, araç-gereç ve malzemelerin standartlara uygunluğunu denetler.

B.2.3

Sorumluluk alanlarında saptanan hataları kayıt altına alarak ortadan kaldırılmasını sağlar.

B.2.4

Kuruluşun hizmet kalite standartlarına uygun prosedürlerin oluşturulmasında ilgili birim/yöneticiye yardımcı olur.

B.3

Kişisel ve kurumsal bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak

B.3.1

Yönetimin görüştüğü kişi ve konuların başkalarıyla paylaşılmasını önler.

B.3.2

Gizliliğe uymayanlarla ilgili uyarı ve diğer tedbirleri uygular.

B.3.3

Dosya ve kayıtların dijital ve fiziksel güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlar.

B.3.4

Gizlilik kapsamında olup süresi dolan dijital ve basılı belgeleri gizliliği koruyacak şekilde yok eder.

B.3.5

Gizli evrakların ve varsa mühürlerin usulüne uygun bir şekilde kullanılmasını ve muhafaza edilmesini sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

C

 

Yönetimin kuruluş içi ve dışı iletişim faaliyetlerini düzenlemek            (devamı var)   

C.1

Yönetimin telefon görüşmelerinin yapılmasını sağlamak

C.1.1

Yönetime ait telefon fihristi/rehberi oluşturulmasını sağlar.

C.1.2

Gelen telefonlara nezaket kurallarına uygun bir şekilde cevap verilmesini ve arayan kişilerden gerekli bilgilerin alınmasını sağlar.

C.1.3

Telefonla görüşme taleplerinin listesini hazırlayarak yönetime sunar.

C.2

Yönetimin halkla iletişimini sağlamak

C.2.1

Gelen ziyaretçi/heyetlerin taleplerini değerlendirmek üzere not alarak yönetime arz eder.

C.2.2

Yönetime gelen ziyaretçi/heyetlerin yönetimle görüşmelerini sağlar.

C.2.3

Konuları itibariyle ziyaretçilerin taleplerini alarak ilgili birimlerle temasını sağlar.

C.3

Yönetimin medya ile iletişimini sağlamak                          

C.3.1

Yönetimin ileteceği mesaj ve duyuruların toplu kısa mesaj, e-posta, basın bildirisi, dijital medya gibi yollarla ilgili taraflara ulaştırılmasını sağlar.

C.3.2

Yönetimin sosyal medya ile ilgili iletişimini olumlu yönde etkileyecek önlemleri alır.

C.3.3

Görsel ve yazılı medyanın talepleri doğrultusunda randevularını sağlar.

C.3.4

Yönetim ve kurumla ilgili görsel, yazılı ve sosyal medyadaki haberleri takibini sağlar.

C.3.5

Yönetim ile ilgili medyada çıkan haberlerle ilgili yönetimin bilgilendirilmesini sağlar.

C.3.6

Basın toplantısı ve basın açıklamalarda fotoğraf ve video çekimi için gerekli hazırlıkları yapar.

C.3.7

Program akışını kontrol eder.

C.3.8

Toplantıların basın kuruluşlarına haber verilmesini sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

C

 

Yönetimin kuruluş içi ve dışı iletişim faaliyetlerini düzenlemek    

C.4

Yönetimin katılamayacağı etkinliklerde temsil edilmesini sağlamak

C.4.1

Yönetime gelen tebrik, düğün, tören, açılış, toplantı, seminer ve yemek davetlerini takip ederek yönetime arz eder.

C.4.2

Etkinliklerde, yönetici davete katılamayacak ise, mazeretini bildirir veya yetkili kıldığı kişinin katılmasını sağlar.

C.4.3

Yönetim adına tebrik veya başsağlığı mesajı gönderir.

C.4.4

Görev değişikliği veya yeni atamaları takip ederek yönetim adına kutlama mesajı ve çiçek gönderir.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

D

Yönetimin görüşmelerini organize etmek                        (devamı var)

D.1

Resmi görüşmeleri organize etmek

D.1.1

Ziyaret edilecek makamın Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı ya da sekretaryasından uygun gün ve zaman için randevu alınmasını sağlar.

D.1.2

Ziyaretin üst yönetimlere yapılması halinde (karşı üst yönetim tarafından) randevu tarih ve saatinin üst yönetim tarafından belirlenmesini sağlar.

D.1.3

Eşdeğer (eşit düzeyde) yapılacak olan plansız ziyaretlerde alternatif tarih vererek karşılıklı randevu belirlenmesini sağlar.

D.1.4

Yönetimin ve ziyaretçilerin randevu saatine uymasını sağlar.

D.1.5

 Yönetimin üst yönetime tebrik, nezaket ve iş ve benzeri gibi ziyaretleri sağlar.

D.1.6

Yöneticinin görevden ayrılması durumunda üst yönetimlerden başlayarak veda ziyaretinde bulunmasını sağlar.

D.1.7

Ziyaretleri protokol kuralları içerisinde yürütür.

D.2

Özel ve sosyal görüşmeleri organize etmek

D.2.1

Yönetici ile karşılıklı görüşülerek randevu gün ve saati belirler.

D.2.2

Göreve getirilme durumunda yöneticiye yapılacak tebrik ziyaretini koordine eder.

D.2.3

Tebrik ziyaretinde süreye dikkat ederek, göreve başlamalarını takip eden ilk hafta içinde yapılmasına dikkat eder.

D.2.4

Ziyaret edilecek yönetime,  ziyaret öncesi yönetimin kartının iliştirildiği çiçek ve benzeri gönderir.

D.2.5

Kutlamalarda, yöneticinin uygun saati belirleyerek önceden kurum personeline kutlama gün ve saatini duyurur.

D.2.6

Hasta ziyaretinde yönetime bilgi verilerek, hastanın durumuna göre ziyaretini sağlar.

D.2.7

Başsağlığı dilenmesi gereken hallerde yönetim uygunsa gitmesini sağlar, uygun olunmadığı durumlarda yönetim adına başsağlığı mesajı gönderilmesini sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

E

Yönetimin toplantı ve törenlere katılım faaliyetlerini organize etmek                               (devamı var)                    

E.1

Toplantı organizasyonu yapmak

E.1.1

Toplantı yeri, zamanı ve katılımcılarını tespit ederek toplantı gündemini içeren yazıyı ilgililere gönderir.

E.1.2

Toplantı için ihtiyaç duyulan araç, gereç ve ekipmanların temin edilmesini sağlar.

E.1.3

Yönetimin varsa konuşma metni ve sunumunun hazırlanmasını ve yönetimden uygunluğunun teyit edilmesini sağlar

E.1.4

Toplantıya katılması bildirilen ilgili kişilere toplantının hatırlatılmasını sağlayarak katılımın eksiksiz olmasını temin eder.

E.1.5

Toplantı tutanaklarının tutulması, imzalatılması ve dağıtımını sağlar.

E.2

Seyahat organizasyonu yapmak

E.2.1

Yönetimin iş programına uygun bir şekilde seyahat planlaması yapar.

E.2.2

Ulaşım ve konaklama ile ilgili gerekli ayarlamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapar.

E.2.3

İhtiyaç durumunda yönetimin seyahat programı ile ilgili güvenlik birimlerine ve mülki idare amirlerine bilgi vererek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar.

E.2.4

Yönetimin seyahat dosyası ve çantasının hazır olmasını sağlar.

E.2.5

İhtiyaç durumunda yönetime eşlik edecek güvenlik personelinin planlamasını yapar.

E.3

Tören organizasyonu yapmak (devamı var)                    

E.3.1

Tören yerinin fiziki uygunluğunun yapılmasını ve tören için ihtiyaç duyulan araç, gereç ve ekipmanların hazırlanmasını sağlar.

E.3.2

Yapılacak törenin yeri, özelliği ve önemine göre uygulanacak protokolü belirler.

E.3.3

Yönetimin varsa konuşma metni ve sunumunun hazırlanmasını ve yönetimden uygunluğunun teyit edilmesini sağlar.

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

E

Yönetimin toplantı ve törenlere katılım faaliyetlerini organize etmek                       

E.4

Tören organizasyonu yapmak

E.4.1

Törene katılacak katılımcıların protokol listesini hazırlar.

E.4.2

Yönetimle beraber gitmesi gereken refakatçilerin katılımını sağlar.

E.4.3

Yönetimin ve katılımcıların protokol listesine göre oturma düzenini sağlar.

E.4.4

Konuşma sırasını protokol sıralamasına göre belirler.

E.4.5

Protokol imza törenlerinde protokol metninin taraflar arasındaki değişimini takdim edecek personeli belirler.

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

F

Konukların karşılanması, ağırlanması ve uğurlanması işlemlerini yürütmek

F.1

Konukları karşılamak

F.1.1

Yönetime gelen misafirleri ağırlamak üzere, yönetim odasında bir konuk köşesi hazırlanmasını sağlar.

F.1.2

Resmi heyet ziyaretlerinde verilen randevu gün ve saatine göre önceden ağırlama programı hazırlar.

F.1.3

Karşılama programını organize eder.

F.1.4

Konuğun karşılanacağı yeri konuğun özelliğine göre tespit ederek yöneticiye tavsiyede bulunur.

F.1.5

Resmi ve özel tüm yemek davetlerinde, oturma düzeni onur konuğu ve üst unvan sırasına göre belirler.

F.1.6

Konuğu sıcak bir tebessümle nezaket kurallarına göre karşılar.

F.1.7

Davetlerde oturma düzeni hazırlanırken davetli sayısına ve salon büyüklüğüne dikkat eder.

F.1.8

Randevusuz gelen konukların karşılanmasını sağlayarak, konuyla ilgilenir, gerekiyorsa yönetime bilgi verir.

F.2

Konukları ağırlamak

F.2.1

Gelen konukların protokol kurallarına göre oturmasını sağlar.

F.2.2

Konuklara ikram edilecek yiyecek ve içeceklerin tedarik edilmesini sağlar.

F.2.3

Konuk isteklerine göre ikramların servis edilmesini sağlar.

F.3

Konukları uğurlamak

F.3.1

Konuğun uğurlanacağı yeri konuğun özelliğine göre tespit ederek yöneticiye tavsiyede bulunur.

F.3.2

Konuğun ayrılışında gerekirse konuğa eşlik ederek bürodan gitmesini sağlar.

F.3.3

Ziyaret sonrası gerekirse teşekkür yazısı gönderir.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Yönetim biriminin idari işlemlerini yürütmek        (devamı var)

G.1

Yönetim biriminin bütçesini hazırlamak

G.1.1

Yönetim biriminin yıllık bütçesindeki gelir ve gider kalemlerini tespit ederek kontrolünü yapar.

G.1.2

Gelecek yılın tahmini harcamalarının planlamasını yapar.

G.1.3

Bütçenin uygunluğunu kontrol eder.

G.2

Yönetim biriminin araç, gereç ve ekipmanlarının kontrolünü yapmak

G.2.1

Yönetim ve büronun kullandığı sarf malzemelerini araç ve gereçleri tespit eder temin etmek ve yedeklerinin bulundurulmasını sağlar.

G.2.2

Yönetim ve büro donanımlarının periyodik bakım ve onarımlarını sağlar.

G.2.3

Demirbaşları tespit ettirerek kayıt altına alınmasını sağlar.

G.2.4

Yönetim ve büroda kullanılmakta olan demirbaşların zimmet işleminin yapılmasını sağlar.

G.3

Yönetim birimi çalışanlarının özlük işlerinin takibini yapmak

G.3.1

Çalışanların fazla mesai, harcırah, göreve başlama ayrılma bilgilerini kontrol eder.

G.3.2

Çalışanların yıllık izin planlamasını yapar.

G.3.3

Çalışanların verimli çalışmasını sağlamak ve motivasyonlarını arttırmak için ödüllendirme sistemlerini kullanır.

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Yönetim biriminin idari işlemlerini yürütmek        (devamı var)

G.4

Yönetim biriminin yıllık faaliyet raporunu hazırlamak

 

G.4.1

Yönetimin bir yıl içinde yaptığı işlerin dokümanını çıkartır.

G.4.2

Gerçekleşen ve gerçekleşmesini planlandığı işlerin raporunu yönetime sunar.

G.4.3

Birim faaliyetlerle ilgili yıllık faaliyet raporu hazırlar.

G.5

Yönetim birimi çalışanlarının çalışmalarını denetlemek

G.5.1

Birim çalışanlarının görev dağılımını (aylık nöbet listesi ve çalışma programı) yapar.

G.5.2

Verilen görevlerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol eder.

G.5.3

Çalışanların mesleki etik kurallar ile protokol kurallarına uygun bir şekilde davranması için gerekli yönlendirme ve uyarıları yapar.

G.6

Yönetimin ulaşım hizmetlerini koordine etmek

G.6.1

Yönetimin ulaşım hizmetlerinde kullanılan araçların ve yedeklerinin sürekli kullanıma hazır ve temiz tutulmasını sağlar.

G.6.2

Tecrübeli sürücüleri temin eder, gerektiğinde yedek sürücüleri hazır bulundurur.

G.7

Yönetim ile ilgili güvenlik hizmetlerini koordine etmek

G.7.1

Her sabah yönetim odasını güvenlik açısından kontrol edilmesini sağlar.

G.7.2

Yönetime ait korumaların güvenlikle ilgili yönlendirilmelerini sağlar.

G.7.3

Bina güvenlik biriminin kontrol edilmesini sağlar.

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Yönetim biriminin idari işlemlerini yürütmek

G.8

Yönetim birimi ile ilgili yazışmaların yapılmasını sağlamak

G.8.1

Yönetime sunulacak evrak ve eklerinin yazışma kuralları, resmi ve özel yazılarda bulunması zorunlu unsurlar ve benzeri yönden kontrolünü yaparak imzaya hazır olup olmadığını denetler.

G.8.2

Acil imzalanması gereken evrakları kontrol ederek önemine göre ivedilikle yönetime sunar.

G.8.3

İhtiyaç durumunda evraka ilişkin bilgi notunun hazırlanmasını sağlar.

G.8.4

İmzaların eksiksiz olmasını sağlar.

G.8.5

İmzalanan evrakın dağıtım planlamasını yaparak güvenli bir şekilde dosyalanması ve arşivlenmesini sağlar.

G.9

Yönetimin verdiği süreli işleri takip etmek

G.9.1

Görüşmeleri, talepleri, mesajları, direktifleri not alarak gün sonunda kontrol ederek yönetimin talimatları doğrultusunda gereğini yapar.

G.9.2

Gizlilik dereceli olan işleri gizlilik içerisinde takip eder.

G.9.3

Yönetimin verdiği işleri günlük olarak zaman ölçütünde yerine getirir.

G.9.4

Yönetimin verdiği işin takibini yaparak sonuçlandırır.

G.9.5

Takip ettiği işin aşamalarını ve sonucunu yönetime arz eder.

G.9.6

İlgili birimlere ulaştırılan notların takibini yaparak geri dönüşünü ve yönetime arzını sağlar.

 

Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

G

Büro hizmetlerini koordine etmek

(devamı var)

 

G.10

Yönetimin kişisel gereksinimleri konusunda tedbir almak

G.10.1

Yönetimin sağlık sorunları ve tedavisi ile ilgili hususları  (kullandığı ilaçlar, dinlenme zamanları gibi) takip eder.

G.10.2

Yönetimin sağlık hizmetleri ile ilgili randevularının alınarak takibinin yapılmasını sağlar.

G.10.3

Yönetimin yetki verdiği kişisel ödemelerini takip eder.

G.11

Yönetim ile günün analiz ve değerlendirmesini yapmak

G.11.1

Gün içinde yönetime gelen taleplerin ulaşıp ulaşmadığını kontrol eder.

G.11.2

İletilemeyen not ve telefon görüşmelerini arz eder.

G.11.3

Yönetim adına yapılan görüşmeler ile alınan talepleri, sonuçlarını yönetime arz eder.

G.11.4

Bir sonraki günün plan ve programını yönetici ile birlikte yapar.

G.11.5

Bir sonraki günün randevularını yönetim ile beraber belirler.

G.11.6

Önceden belirlenen veya gün içerisinde gelen toplantı notu varsa, teyit edip bilgi verir.







Görevler

İşlemler

Başarım Ölçütleri

Kod

Adı

Kod

Adı

Kod

Açıklama

 

H

Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek

H.1

Bireysel mesleki ve kişisel gelişimi konusunda çalışmalar yapmak

H.1.1

Geliştirilmesi gereken yönlerini, mesleki ve kişisel gelişim ihtiyaçlarını belirler.

 

H.1.2

Mesleği ile ilgili etkinlikleri (toplantı, seminer,  konferans,  kongre, eğitim ve benzeri) sürekli takip eder ve katılım için talepte bulunur.

 

H.1.3

Kuruluşunca uygun görülen mesleki/kişisel gelişim etkinliklerine aktif olarak katılır.

 

H.1.4

Etkinlik sonunda etkinlikle ilgili rapor hazırlar.

 

H.1.5

Katıldığı eğitimlerde edindiği bilgi ve becerilerini mesleğini icra ederken kullanır.

 

H.2

Mesleği ile ilgili yayınları, teknolojik gelişmeleri takip etmek

H.2.1

Mesleği ile ilgili periyodik-güncel yayın ve gelişmeleri izleyerek iş süreçlerinde uygular.

 

H.2.2

Mesleki ve kişisel gelişimi için bireysel öğrenme faaliyetlerini gerçekleştirir

 

H.3

Uzmanlığı ile ilgili diğer çalışanlara bilgi aktarmak

H.3.1

Katıldığı etkinliklerde edindiği bilgi ve becerilerini çalışma arkadaşlarıyla paylaşır.

 

H.3.2

Bilgi ve deneyimlerini birlikte çalıştığı kişilere aktarır.

 

 

1.1.       Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman

  1. Bilgisayar ve donanımları (yazıcı, tarayıcı ve benzeri)
  2. İletişim araçları (telefon, tele-konferans sistemleri, faks ve benzeri)
  3. Ecza dolabı
  4. Kaynak ve uygulama dokümanları (genel formlar,  prosedürler, iş talimatları ve benzeri)
  5. Kırtasiye malzemeleri
  6. Ofis araçları (fotokopi makinesi, projeksiyon cihazı, evrak imha cihazı, hesap makinesi, kilit sistemi içeren evrak dolabı ve benzeri)
  7. Optik/dijital kaydetme ve görüntüleme cihazları (fotoğraf makinesi, video kamera ve benzeri)

 

1.2.       Bilgi ve Beceriler

  1. Analitik düşünme becerisi
  2. Arşivleme bilgi ve becerisi
  3. Bilgisayar ve bilgi teknolojisi araçlarını kullanma bilgi ve becerisi
  4. Bürokrasi bilgisi
  5. Çatışma yönetimi bilgi ve becerisi
  6. Çevre koruma önlemleri bilgisi
  7. Diplomasi bilgisi
  8. Ekip içinde çalışma ve ekibi yönetme becerisi
  9. Etkin iletişim (kişisel, kişilerarası, örgütsel iletişim) teknikleri bilgi ve uygulama becerisi  
  10. İlk yardım bilgisi
  11. İnisiyatif kullanma ve hızlı karar verme becerisi
  12. İnsan psikoloji bilgisi
  13. İş sağlığı ve güvenliği bilgisi
  14. Kalite bilgisi
  15. Kayıt ve raporlama bilgi ve becerisi
  16. Kaynakları planlama ve kullanma becerisi
  17. Mesleğe ilişkin yasal düzenlemeler bilgisi
  18. Planlama, koordinasyon ve organizasyon becerisi
  19. Problem çözme becerisi
  20. Protokol ve görgü kuralları bilgisi
  21. Standart Türkçe yazım ve kullanım bilgi ve becerisi
  22. Stresle baş etme becerisi
  23. Telefonla iletişim becerisi
  24. Temel bütçeleme bilgisi
    1. Temel çalışma mevzuatı bilgisi
    2. Temel halkla ilişkiler bilgisi
    3. Türkçe diksiyon bilgisi
    4. Zaman yönetimi becerisi

 

1.3.       Tutum ve Davranışlar

  1. Bilgi, tecrübe ve yetkisi dâhilinde karar vermek
  2. Çalışma zamanını etkili ve verimli kullanmak
  3. Çalışmalarında planlı, organize ve disiplinli olmak
  4. Çevre korumaya karşı duyarlı olmak
  5. Çevre, kalite ve İSG kurallarını benimsemek
  6. Değişime açık olmak ve değişen koşullara uyum sağlamak
  7. Deneyimlerini çalışma arkadaşlarına aktarmak
  8. Ekip içinde uyumlu çalışmak
  9. Genel iş etiği kurallarına uygun hareket etmek
  10. İşyerine ait araç, gereç ve ekipmanın kullanımına özen göstermek
  11. Kurum kültürünü benimsemek ve yaygınlaştırılmasını sağlamak
  12. Süreç kalitesine özen göstermek
  13. Süreçleri iyileştirici ve geliştirici önerilerde bulunmak
  14. Temizlik, düzen ve işyeri tertibine özen göstermek
  15. Uygun (sözlü ve sözlü olmayan) iletişim becerileri sergilemek

  1. 4.            ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRME

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı (Seviye 5) meslek standardını esas alan ulusal yeterliliklere göre belgelendirme amacıyla yapılacak ölçme ve değerlendirme, gerekli şartların sağlandığı ölçme ve değerlendirme merkezlerinde yazılı ve/veya sözlü teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Ölçme ve değerlendirme yöntemi ile uygulama esasları bu meslek standardına göre hazırlanacak ulusal yeterliliklerde detaylandırılır. Ölçme ve değerlendirme ile belgelendirmeye ilişkin işlemler 15/10/2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav, Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür.

Not: Bu kısım Resmi Gazete’de yayımlanmayacaktır. Sadece MYK web sitesinde yer alacaktır.

Ek: Meslek Standardı Hazırlama Sürecinde Görev Alanlar

1. Meslek Standardı Hazırlayan Kuruluşun Meslek Standardı Ekibi:

Ünal KAYA                            Diyanet İşleri Başkanlığı, Daire Başkanı

Halil İbrahim OKTAY Başbakanlık, Müşavir

Mustafa BAYRAK                  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Uzman

Mehmet Fikri ERTÜRK          Enerji Bakanlığı, Eti Maden İşletmeleri, Müşavir

Meryem CANSU                    Ankara Üniversitesi, Özel Kalem Müdürü

İsmail KALYONCU               TBMM Plan Bütçe, Müşavir

Ahmet KURTOĞLU               Emekli Genel Müdür

Zeynel Abidin YEŞİLAY         Başbakan Özel Kalem Müdürü

Mustafa AYDINALP              E. Özel Kalem Müdürü

Fatma MERT                          T.C. Cumhurbaşkanlığı

Dr. İrfan MISIRLI                   Meslek Standardı Hazırlama Ekibi Teknik Koordinatörü                                                          SİSMA Danışmanlık Ltd.

2. Teknik Çalışma Grubu Üyeleri:

Ünal KAYA                            Diyanet İşleri Başkanlığı, Daire Başkanı / Özel Kalem Müdürü

Halil İbrahim OKTAY Başbakanlık, Müşavir/ Özel Kalem Müdürü

Mustafa BAYRAK                  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Uzman/ Özel Kalem Müdürü

Mehmet Fikri ERTÜRK          Enerji Bakanlığı, Eti Maden İşletmeleri, Müşavir

Meryem CANSU                    Ankara Üniversitesi, Özel Kalem Müdürü

İsmail KALYONCU               TBMM Plan Bütçe, Müşavir/ Özel Kalem Müdürü

Ahmet KURTOĞLU               Emekli Genel Müdür / Özel Kalem Müdürü

Zeynel Abidin YEŞİLAY         Başbakan E. Özel Kalem Müdürü

Mustafa AYDINALP              E. Özel Kalem Müdürü

Fatma MERT                          T.C. Cumhurbaşkanlığı / Özel Kalem Müdürü

Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Yrd. Doç. Dr. Nuran ÖZTÜRK BAŞPINAR, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu

Prof. Dr. Ali HALICI, Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi

Öğr. Gör. Cumhur ERDÖNMEZ,       Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör. Hülya GÜRSOY,    Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör. Umut ÜZMEZ,         Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu

Mehmet ALTINKAYNAK,    TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkan Yardımcısı

Dr. İrfan MISIRLI,                  SİSMA Danışmanlık /Moderatör

 

3. Görüş İstenen Kişi, Kurum, Kuruluşlar

 

  1. Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu
  2. Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  3. Bakanlık özel kalem müdürlükleri
  4. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü
  5. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  6. Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlükleri
  7. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Özel Kalem Müdürlüğü
  8. Deulcom Türkiye
  9. Devlet Personel Başkanlığı
  10. Dış İşleri Bakanlığı
  11. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu
  12. Global Kariyer Eğitim Merkezi
  13. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu
  14. Halkbank
  15. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu
  16. Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksekokulu
  17. Koç Holding İdare Merkezi
  18. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı
  19. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  20. Memur Sendikaları Konfederasyonu
  21. Mimar Sinan Üniversitesi
  22. Müstakil Sanayici ve İş Adamlar Derneği
  23. Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu
  24. Sabancı Holding İdare Merkezi
  25. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi
  26. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  27. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü
  28. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
  29. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
  30. TBMM Özel Kalem Müdürlüğü
  31. TED Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  32. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği
  33. Türkerler İnşaat, Turizm, Madencilik Tic. ve San. A.Ş.
  34. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu
  35. Türkiye İstatistik Kurumu
  36. Türkiye İş Kurumu, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığı
  37. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu
  38. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu
  39. Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu
  40. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
  41. Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü
  42. Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
  43. Vakıfbank
  44. Valilik Özel Kalem Müdürlükleri
  45. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
  46. Ziraat Bankası
  47. Zorlu Holding
  48. Ayşegül BEKAR, DAS Otomotiv ve Jeneratör Tic. A.Ş.
  49. Figen ÇETİNKAYA, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. ve Tic. A.Ş.
  50. Gülderen KUTULARCIOĞLU, Eğitmen ve Koç
  51. Melis MADAKBAŞI, Avrupa Yönetici Asistanlar Birliği Türkiye Kurucusu
  52. Özlem KILIÇ, Avrupa Yönetici Asistanlar Birliği Türkiye Kurucusu
  53. Menekşe AHBAB, Hewlett-Packard Türkiye
  54. Nükhet KALMUK, SÜTAŞ A.Ş.
  55. Fatoş ÇİNÇİNOĞLU, Vodafone
  56. Defne OLGAÇ ÇİÇEK, Ericsson
  57. Ceyhan ONSUN, Bankalararası Kart Merkezi

 

4. MYK Sektör Komitesi Üyeleri ve Uzmanlar

Ersin ARTANTAŞ,                 Başkan (Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu)

A. Saygın BABAN,                 Başkan Vekili (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)

Ayşegül GÜRLEYEN,             Üye (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı)

Hasan GENCER,                    Üye (Milli Eğitim Bakanlığı)

Şükran ÇAVUŞ,                     Üye (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı)

Aslı AYDOĞAN YILMAZ,    Üye (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu)

Aytuğ BALAMAN,                 Üye (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

Ekin Sarı AKALIN,                Üye (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

Elif YILDIRIM,                       Üye ( Hak-İş Konfederasyonu)

Süleyman ARIKBOĞA,          Üye (Mesleki Yeterlilik Kurumu)

 

5. MYK Yönetim Kurulu Üyeleri

Adem CEYLAN                                         Başkan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Temsilcisi)

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS                           Üye (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Temsilcisi)

Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU   Üye (Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi)

Bendevi PALANDÖKEN                           Üye (Meslek Kuruluşları Temsilcisi)

Dr. Osman YILDIZ                                    Üye (İşçi Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi)

Celal KOLOĞLU                                       Üye (İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi)

 



[1] Mesleğin yeterlilik seviyesi, sekizli (8) seviye matrisinde seviye (6) olarak belirlenmiştir.

 

      Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formu

 GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ 25.11.2017 TARİHİNE KADAR BU FORMA İŞLENEREK ozm.2005@hotmail.com MAİL ADRESİNE BİLDİRLMESİ

Meslek Standardı ve Seviyesi:

Özel Kalem Müdürü/Üst Düzey Yönetim Asistanı  - Seviye 5

Son Görüş Verme Tarihi: 

…/…/2017

Görüş Bildiren Kuruluş/Kişi/Unvanı:

 

E-posta:

 

Telefon:

 

Faks:

 

Bu form meslek standardı hazırlama sürecinde şeffaflığı ve katılımcılığı artırmak, aynı zamanda objektif ve ulusal platformda kabul gören meslek standartları oluşturabilmek amacıyla ilgili tarafların taslak meslek standardı üzerindeki görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi için kullanılmaktadır. Form çoğaltılarak sürece katkı sağlayacağına inanılan gerçek ve tüzel kişilere gönderilerek görüş alınabilir. Meslek standardı formatına yönelik bilgi myk.gov.tr adresinden edinilebilir.

Lütfen formu doldurduktan sonra Gazi Mustafa Kemal Bul.Onur İşhanı No.12 Kat.2 D.No.26 Çankaya/ANKARA adresine posta veya ozm.2005@hotmail.com adresine elektronik posta yoluyla en geç ………….. tarihine kadar gönderiniz. Görüş ve katkılarınız için teşekkür ederiz.

No

Standart üzerindeki yer (bölüm, satır no, sayfa no)

Görüş ve Öneriler

Bu iki sütun ÖKAMDER tarafından doldurulacaktır.

Değerlendirme

Standart üzerinde yapılan düzeltme

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

..

 

 

 

 

..

 

 

 

 

 













































 



1601 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Başkanımız


MUSTAFA TARLACI- YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Afyonkarahisar ile dinar ilçesinde doğdu Erciyes Üniversitesi ilahiyat fakültesi den mezun olduktan sonra Ankara Çubuk imam hatip Lisesi’nde öğretmenlik görevine başladı aynı okulda 1996 yılına kadar öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu 1988 yılında devlet memurları yabancılar okulunu bitirdi 1996-97 yıllarında Sosyalizm ve Çocuk esirgeme kurumu Burdur ve Şırnak illerinde il müdürü olarak görev yaptı 2002 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyon başkan danışmanlığı’na atandı 2003 yılında radyo televizyon skorda üst kurul müşaviri olarak göreve başladı 2004 2009 yılları arasında Afyonkarahisar ili dinar ilçesinde belediye başkanı olarak görev yaptı 61. hükümetin başbakan yardımcısı Bekir bozdağ‘ın Özel kalem müdürü 62. hükümetin adalet Bakanı Bekir bozdağ Özel kalem müdürü 63. hükümetin başbakan yardımcısı veysi kaynağı Özel kalem müdürü olarak görev yaptı 28.08.2015 tarihli ve 29.459 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2015’e 485 sayılı kararname ile sosyal yardımlar Genel müdür yardımcısı olarak atandı halen bu görevi ifa etmektedir ,öğrencilik yıllarında MTTB milli Türk talebe birliği, MGV milli gençlik vakfı yönetimlerinde görev aldı ,WU-ŞU federasyonu ,liman işletmeleri ,vakıf pazarlama yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu ayrıca sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde çalıştı. orta seviyede Arapça ve İngilizce bilen Mustafa Tarlacı evli ve üç çocuk babasıdır.

Protokol Kuralları
Dergimiz
Resmi Gazete
Web Mail